Soft ERP EVidenta Parc Auto (EVA)

Aplicatia EVA face parte din Sistemul Informatic Integrat - iConsalt, dezvoltat in tehnologia Oracle APlication EXpress (Oracle-APEX) - v.- Apex 4.1.1.00.23/11g.

In ceea ce priveste interfata cu utilizatorul iConsalt respecta standardul Oracle-APEX

Este o aplicatie de evidenta operativa a parcului de autovehicule si remorci. Documentul primar din care se culeg datele necesare aplicatiei este :
- FOAIA DE PARCURS pentru autovehicule si remorci;

Legislatia care a stat la baza datelor normative introduse in calculator, precum si a formulelor de calcul din activitatea cu mijloacele de transport auto este urmatoarea :
- Ordinul MTTc nr.14/1982 : Normativ privind consumul de combustibil si ulei pentru automobile;
- Ordinul MTTc nr.2/1983 : Normativ privind intretinerea preventiva si reparatiile curente ale automobilelor si remorcilor auto.
Datele normative si formulele de calcul extrase din legislatia mai sus mentionata sunt orientative si NU sunt obligatoriu de respectat.

Structura :
Informatiile culese din documentele primare se folosesc pentru:
-evidenta parcului de autovehicule si remorci ;
-evidenta si calculul consumurilor efective si normate de carburanti si lubrifianti;
-urmarirea pozitiilor in ciclu: reparatii, revizii, intretineri;
-calculul realizarilor din activitatea de transport, mijloacele auto fiind grupate pe parc marfa, parc persoane si parc speciale;
-calcularea indicatorilor de folosire a parcului de auto si anume: CUP, CUPS, CUC, PMZ, IU, DM;
-decontarea valorilor prestatiilor pe beneficiari in mod interactiv, adica in momentul in care clientul se prezinta si solicita un mijloc de transport pentru efectuarea unor prestatii. Decontul de prestatii pentru terti se realizeaza pentru un numar de circulatie.
-normarea soferilor prin determinarea manoperei ce se cuvine fiecaruia pentru prestatia efectuata pe unul sau mai multe numere de circulatie, in luna de prelucrare. Realizarile si consumurile fiecarui autovehicul, calculate pentru fiecare zi activa sau perioada, se cumuleaza in cursul lunii, pe masura introducerii informatiilor din documentele primare, dar si de la inceputul anului, la trecerea la luna noua. In acest fel se pot obtine atat rapoarte privind realizarile si consumurile in cursul lunii curente, cat si cumulat de la inceputul anului.

CONSALT © 2015 NAUM CONSALT SOFTWARE