Infrastructura tehnologica foarte moderna aduce cu sine o serie de avantaje, dintre care putem enumera:
Necesitati hardware reduse si eficienta energetica atat pe partea de client, unde este necesara doar o masina capabila sa ruleze decent un browser cat si pe partea de server, unde un server modern pe care sa se poata rula sistemul cu 15 utilizatori simultan conectati si consuma circa 50 de wati.
Compatibilitate extrem de larga: pentru rularea in regim desktop, ceea ce acopera toate modulele, se poate folosi orice sistem de operare sub care sa ruleze un browser Mozilla Firefox (ceea ce inseamna Windows XP - 8, MacOs X, Linux, Unix) iar pentru rularea modulelor proiectate specific pentru mobilitate browserele existente pe sisteme mobile.
Scalabilitate foarte in ceea ce priveste hardware-ul necesar pe server. Practic se pot folosi in rol de server de la masini foarte ieftine pe arhitectura desktop (in cazul firmelor foarte mici sau cu utilizare limitata, care ruleaza cu cateva statii conectate simultan in sistem), la servere entry-level dedicate firmelor mici (pentru necesitati de conectare simultana de 5-15 utilizatori), servere medii single procesor (firme care conecteaza simultan la sistem 10-50 de statii) si pana la servere multiprocesor sau ferme de servere dedicate pentru organizatii mari. Principalii factori de scalare sunt procesorul, cantitatea de memorie si viteza sistemului de stocare. De asemenea se sistemul preteaza la virtualizare si rulare pe arhitecturi multiple. Acesata scalabilitate se traduce in scalabilitate de costuri hardware si posibilitatea de a implementa cu costuri minime initiale urmate de investitii pe masura ce se dezvolta organizatia.
Scalabilitate excelenta in ceea ce priveste costurile de licentiere. Pentru firmele foarte mici, care conecteaza numai in jur de 5 statii simultan la sistem exista versiune de instalare exclusiv pe tehnologie gratuita (cost zero pentru licente de tehnologie), dupa care se poate scala in functie de numarul de utilizatori (de la minim cinci) pentru firmele mici sau de procesoare instalate in sistem pentru firmele medii si mari. Sistemul se poate reimplementa tehnologic la orice scara in minim de timp, fara a necesita modificari in aplicatii sau in modul de lucru si organizarea interna a utilizatorilor.
Interfata web puternica, moderna si functionala, cu posibilitate de executare a rapoartelor in diverse formate de iesire (PDF, Excel, Text, Word, CSV, etc.).
Arhitectura deschisa si folosiea unor module tehnologice larg raspandite si bine fundamentate (database Oracle, Java, Apache) permit atat interconectarea si interfatarea facila cu alte siteme cat si importurile de date, la implementare sau pe parcurs, din sisteme preexistente.
Tehnologia permite dezvoltarea cu usurinta de module la cerere, specializate in functie de cerintele clientilor, de exemplu miniaplicatii mobile dedicate pentru anumite terminale care nu sunt de larga raspandire.
Securitate buna, care poate fi adaptata in functie de cerinte. Pe Linux serverul poate implementa SeLinux si se pot bloca toate porturile TCP/IP externe cu exceptia celui pe care comunica WebServerul, care la randul lui poate fi alocat nestandard. Comunicatia poate fi la randul ei foarte usor criptata SSL sau SSH deoarece este necesar un singur port, cu incarcare suplimentara rezonabila la nivel de server / statie.
Flexibilitate in ceea ce priveste comunicatia. Sistemul poate fi folosit oriunde se poate naviga pe Internet, cu un necesar de comunicatie de circa 100 kBaud (simetric) / terminal pentru varianta desktop. Nu necesita VPN, daca este nevoie se poate tunela SSH pe o singura statie, ceea ce asigura rularea in diversitate geografica cu cerinte minime. Aceasta permite ulilizatorilor o dinamica deosebita a locatiilor de la care exploateaza sistemul si implementarea fara nici un efort de noi puncte de lucru, browser-ul putand fi portabil.
Setarile, update-urile si intretinerea sistemului se face de la distanta si intereseaza exclusiv serverul, fara a necesita modificari sau interventii pe statii.
Asistenta se poate acorda interactiv, cu persoana care acorda asistenta ruland exact aceeasi aplicatie, cu aceleasi date, de pe serverul pe care ruleaza si utilizatorul, ceea ce duce la viteza si corectitudine in diagnoza si depanare, reducand necesitatea de "remote desktop".