Modul ERP Evidenta statii BEToane si mixturi balastice (EBET)

Aplicatia EBET face parte din Sistemul Informatic Integrat - iConsalt, dezvoltat in tehnologia Oracle APplication EXpress (Oracle-APEX) - v.- Apex 4.1.1.00.23/11g.

In ceea ce priveste interfata cu utilizatorul iConsalt respecta standardul Oracle-APEX.

Realizeaza :
- Preluarea comenzilor de la clienti, comenzi transmise telefonic, prin prezentare la statia de betoane sau prin e-mail,
- Generarea avizelor de insotire marfa (betoane, mortare, sape, agregate, etc.), respectiv a bonurilor de livrare si listarea acestora pe format pretiparit sau format A4.
- Vânzarea productiei statiei de betoane poate avea urmatoarele 2 circuite :
- Comenzi lansate de clienti catre statia de betoane, prin care se solicita livrarea de produse fabricate în statia de betoane.
- Facturi prin care se achita anticipat contravaloarea unor produse fabricate de stat ia de betoane, factura reprezentând comanda de livrare.
În continuare vom prezenta, pentru fiecare circuit în parte, pasii care trebuie parcursi în cadrul fiecarui circuit.
A.
1. Clientul lanseaza o comanda catre statia de betoane, prin care solicita anumite produse ale statiei de betoane. În comanda specifica tipul produsului solicitat (marca), adresa de livrare, ritmul de livrare, etc. Comanda va fi preluata (generata) în calculator.
2. Se va genera produsul (produsele) atasate comenzii declarate la punctul 1;
3. Pe baza comenzii, la data specificata în comanda, se întocmesc automat bonurile de livrare / avize de însotire a marfii pentru produsul (produsele) generate la punctul 2.
4. Se va confirma si lista avizul (avizele) generat la punctul 3.
5. Se transfera în aplicatia EMAF toate avizele listate si confirmate.

B.
Clientul se prezinta si factureaza (plateste) produsele pe care doreste sa i se livreze din stat ia de betoane. Pe baza cantitatilor de produse facturate si în limita acestora se întocmesc automat bonurile de livrare / avize de însotire a marfii. Avizele pleaca din statia de betoane, împreuna cu marfa, catre locul de livrare (descarcare).

OBSERVATIE GENERALA
Aplicatia EBET se poate folosi :
a) pentru livrarile de produse ale statiei de betoane (betoane, mortare, sape, etc.), produse care au fost încadrate în grupa de materiale "GRB", grupa ce este standard NCS. Aceste livrari se efectueaza pe baza de avize de însotire betoane catre:
- terti (agenti economici sau persoane fizice);
- lucrari proprii.
b) pentru livrarile de produse de balastiera (nisip, pietris, agregate, balast, etc.), produse care au fost încadrate în grupa de materiale "BLS", grupa ce este standard NCS. Aceste livrari se efectueaza pe baza de avize de însotire marfa catre:
- terti (agenti economici sau persoane fizice);
- lucrari proprii.
Aplicatia EBET NU se poate folosi: pentru transferurile de produse de balastiera (nisip, pietris, agregate, balast, etc.) între gestiunile proprii ale utilizatorului, caz în care avizele de însotire marfa se completeaza (genereaza) în modulul iConsalt EMAF.

CONSALT © 2015 NAUM CONSALT SOFTWARE